10 tips til å spare penger raskt og enkelt

10 tips til å spare penger

“Hvordan kan jeg spare penger?”

Dette er et spørsmål spurt av alle oss som ikke er i blant de 1% rike. I disse tider er det både trygt og lurt å tenke på økonomien sin. Derfor er det også lurt å vite hvordan man effektivt kan spare penger på smartere måter. Det er svært mange som lever i inflasjon med tanke på inntekt og utgifter. Her er målet å redusere utgifter, slik at man lettere kan spare penger og legge i et fond.

I denne korte artikkelen skal jeg komme med noen effektive knep på hvordan du kan redusere utgiftene dine. Her er en ting jeg vil at du skal vite på forhånd; et budsett vil ikke gjøre livet kjedelig, men du vil få svært mye igjen for det senere.

Faste utgifter til en gjennomsnittlig voksen (disse kan trimmes, men ikke elimineres helt). Her er noen av punktene som vi kan trimme ned utgiftene på:

  • husleie / boliglån
  • mobiltelefon
  • forsikring
  • sosialt samvær / underholdning
  • transport
  • hygieneprodukter
  • regninger
  • reise
  • klær
  • mat

 

1) Ta med deg nistepakke på jobben: Ofte er salaten og smoothien som selges i kafeen ved jobben ganske overpriset. Det er resten av maten der også. Så i stedet er det bedre å lagre mat som er lett å lage i et kjøleskap på jobben.

2) Kjøp butikkens merkevare (first price etc): Mange grunnleggende matvarer, som brød og melk, smaker akkurat det samme som alle andre alternativer. Gå for ting med minimal tilsetningsstoffer og konserveringsmidler.

3) Kjøp billig kjøtt i Sverige: Finn ut hvordan du kan kjøpe billig (og mørt) kjøtt i nærheten av der du bor.

4) Ha gruppemiddager: Hvis 10 venner sette 50 kroner hver, så får man laget en ganske digg og mektig middag.

5) Begynn å sykle oftere til jobb: Dette vil gjøre at du sparer bensin.

6) Ta buss eller tog (offentlig transport): Noen steder kan bare nås med bil. Men som en god praksis, er det lurt å sjekke om det finnes noen ruter som passerer i nærheten der du skal.

7) Bestill på nett: Ikke bare vil du spare på bensin og transport, men tilbudene er ofte bedre og prisene ofte lavere.

9) Selg gamle ting som du ikke bruker: Få uønskede eiendeler opp på eBay eller et annet torg som Finn.no og tjene noen dollar.

10) Trykk: Blekk er ofte en av de dyreste rekvisitta på kontoret og farget blekk er ofte dobbelt så dyrt. Bruk mer svart-hvitt.

Bonus tips: Prøv å forhandle på din leie/huslån: Hvis du har en god kredittscore og god historikk med utleieren din, er dette mye lettere.

Håper dette var til hjelp! 🙂